Äggmuffins med Broccoli och Chorizo
Först ut blir det helgfrukost på en torsdag. Smakrika, salta och ostiga små bakelser med mycket fluff blev det idag. De här gör man på ett kick och har man fyllningen klar innan så tar det ännu kortare tid.

Fyllningen går ju att byta ut hur mycket man vill men min huvudingrediens är ju broccoli som ni vet så det var bara att köra. Och gott blev det.
Ingredienser för 10 muffins, 200 C
Fyllning:
Olja
Ett halvt broccolistånd
En liten lufttorkad chorizo
1 liten gul lök
Vitlök
Sriracha (frivillig extra hetta)
Smet:
5 Ägg
1 Skvätt grädde
1 tsk bakpulver
1-2 dl riven smakrik ost
Vinäger (sherry)
1/2 tsk Salt
Rör ihop smetingredienserna i en bunke och låt stå ett tag medan du gör klart fyllningen.
Värm en stekpanna med lite olja, värme 3/6.
Hacka upp lök, chorizo och broccoli i bitar och ös ner i pannan. På broccolin använder jag även stjälken. Putsar bort lite grova skalbitar och det som ser trist ut och hackar det lite mindre så blir det genomkört i pannan.
Sänk till värme 2/6.
Riv ner vitlök i pannan och krydda strax efter det upp fyllningen med salt, peppar, sriracha och vinäger.
Smörj muffinsformar eller en så muffinplåt och fyll dem med smeten 3/4 upp. När fyllningen puttrat på i pannan ca 10 minuter så fyller du på i formarna med en rågad matsked per form ungefär.
Dekorera med några blad eller kanske en coctailtomat på toppen och sen skjutsar du in dom i ugnen i ca 15 minuter.
De här kan ju som sagt varieras en hel del och jag som gillar fransk senap i allt ska nog nästa gång ha i en klick i smeten. Så länge det smakar av ägg, broccoli, ost och chorizo så är det bra. Lätt att krydda sönder då det faktiskt är en omelett i princip.
/Göran