Pasta med Broccoli & Sardell

Ett inte fulländat recept på en bra pasta. Jag gjorde en del misstag som att börja med såsen istället för att först sätta på pastavattnet, blanchera broccolin etc. Konsistenserna kunde vara bättre och smakerna lite tydligare. Så det blir inget färdigarbetat recept den här gången utan bara på ett ungefär. Uppdatering lär komma för gott blev det absolut men det kan lyfta ett par snäpp till. Mot perfektion!

Ingredienser för 2 personer:
Ett broccolistånd (300 gr)
Pasta 140 gr
25 gr pinjenötter
2-3 msk Olja (oliv/raps)
5 sardeller
2 vitlöksklyftor
1/2 hackad chili
Jordärtskocksbotten ?
3 cocktailtomater
Salt
Peppar
Vinäger
Plocka små buketter från broccolin, spara stjälken till en annan dag. Blanchera någon minut i saltat kokande vatten och låt rinna av.
Koka upp pastavatten.
Rosta pinjenötter i torr panna.
Värm olja i pannan, 2/6 i värme. Smält sardellerna i det och rosta krossade vitlöksklyftor. I med chili och dra ner på 1/6 och låt sakta puttra på.
Det tveksamma!
Tror kanske inte jordärtskocksbotten och tomaterna tillförde så mycket som jag ville utan tror något sötare och syrligare vore bättre. Torkade tomater ännu en gång? Måste nog köpa det.
När det är några minuter kvar på pastan så åker vitlöken ur pannan och broccolin i. Eventuellt kan man hacka lite av vitlöken och slänga ner igen. Kasta runt buketterna i oljan och låt dom suga upp alla smaker. Salt, peppar och vinäger för att höja alla smaker.
Lägg över pastan till broccolin i pannan när den nästan kokat klart och häll även med ett par matskedar kokvatten.
Låt gå ihop under någon minut och riv över parmesan, strö över pinjenötter och lite grönt för att det är skönt.

God kväll/
Göran