Rårakor på broccoli, potatis och ramslök

Här kommer verkligen ett jätteenkelt och jättegott recept! Rårakor som smakar lite mer och godare tillsammans med lite smått o gott. Ikväll blev det kallrökt lax, spenat, pepparrot, rödlök, ramslök och smetana.

2 broccolistjälkar 30%
4 potatisar 70%
8 ramslöksblad
1 tsk salt
1 skvätt vinäger
Putsa, skala och riv broccoli och potatis. Om broccolin trådar sig så måste du skala bort lite till, det blir inte så kul att äta. Blanda ihop med salt och grovt hackad ramslök. Låt stå ett par minuter.
Smält smör och olja i en panna, värme 4/6. När det tystnat i pannan lägger du ner 3 nävar av potatisröran. Tryck ner och tunna ut med stekspade. Pressa inte för hårt så det blir som en potatisbulle utan låt den vara lite flyktig och luftig på sina ställen.
Efter 3-5 minuter kan man känna på om den börjat gå ihop och om den fått någon färg. Kanske är det redan dags.
När första lasset är klart kan man lägga dem separat på ett fat i ugnen för att hålla värmen. De tappar lite krisp men så är det när man inte har stekbord eller använder alla stekpannorna i huset.
Serveras med valfria tillbehör men alternativet ovan är inte dumt, inte dumt alls faktiskt.

Tack o godnatt/
Göran