Morot, fänkål, lök & anis

Gav mig på en sorts modern klassiker på grillen. Foliepaket men skippade potatisen, fisken och dill den här gången. Har läst att morot och stjärnanis är en höjdare och Heston Blumenthal har nästan alltid stjärnanis med gul lök så då var det inte mer än självklart att slänga ihop det med lite fänkål och så lite citron för fräschör så klart. 

Skala och hacka upp alla grönsaker i cm tjocka bitar och 2-3 cm långa.


Ingredienser för 2-4 pers beroende på enda tillbehöret eller ej.
6 morötter (modell mellan)
3-4 knipplökar
1/4 fänkål
1/2 citron
3 stjärnanis
1 msk olja
1-2 msk smör
1-2 tsk sherryvinäger

Skala och hacka upp alla grönsaker i cm tjocka bitar och 2-3 cm långa.
Lägg en rejäl bit folie på längden. Lägg två rejäla bitar tvärsöver strax omlott om varandra. Häll på lite olja och lägg på grönsakerna, anis, smörklickar, citronen i skivor. Avsluta med salt och peppar. Packa ihop ordentligt och om du är osäker om det håller ihop ta lite mer folie. Låt gå på grillen i ca 30 minuter så blir det genomkokt och anisen hinner släppa mycket smak. Ta bort citronen och servera. Ta med salt och peppar för säkerhets skull.
Lätt som en plätt, lite så det är just nu. Livet på landet alltså. Leva landet life.
Och ja jag adderade lite grillad vitlök, lime och färska dragonblommor på slutet för att det fanns och jag kunde. Även det väldigt gott.
