månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Morotspuré med stjärnanis

Publicerad 2015-07-13 17:10:12 i Allmänt,


Ja jag kan inte få nog men fy fasiken vad gott det är med lite anistouch på morötterna. Jag fick ett ryck och tänkte att nu jäklar ska jag lyckas med en puré och det gjorde jag. Som vanligt med puréer väldigt enkelt att göra och konstigt att man inte gör det oftare. Här kommer en vuxen puré som skulle kunna bli ännu finare om jag bara hade haft Pernod här på landet. Det bör man ju ha på landet.


Ingredienser till 2-3 personer

1/2 kilo morötter
3 stjärnanis
25 gram smör
Vatten
Salt 
Peppar
Citron

Koka upp någon deciliter vatten med smör och stjärnanis. Skala och dela morötterna i jämnstora bitar och lägg ner i kastrullen och låt puttra under lock i 25 minuter. Håll koll så det inte kokar torrt på 3/6. Håll på lite vatten om det torkar ut. Efter 25 minuter lyft av locket och låt det reducera ner till nästan ingen vätska alls. 

Gör puré av det. Jag har tagit med mig puréaren till landet nu så det gick på ett kick. Stavmixer, sil eller stompa funkar det med. 
Smaka av purén med salt, peppar och citron. Nu är det klart. Äts nog med fördel till en köttbit och fetaost. 

Jag tror räven att det kan bli grymma gnocchis på resterna så kanske blir det italienskt imorn. Längesen det lagades pasta. Tänk med brynt smör och salvia, kanske lite fetaost. Redan peppad och älskar när man är peppad på resterna. Lite som kroppkakor. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela