Morotspuré med stjärnanis

Ja jag kan inte få nog men fy fasiken vad gott det är med lite anistouch på morötterna. Jag fick ett ryck och tänkte att nu jäklar ska jag lyckas med en puré och det gjorde jag. Som vanligt med puréer väldigt enkelt att göra och konstigt att man inte gör det oftare. Här kommer en vuxen puré som skulle kunna bli ännu finare om jag bara hade haft Pernod här på landet. Det bör man ju ha på landet.

Ingredienser till 2-3 personer
1/2 kilo morötter
3 stjärnanis
25 gram smör
Vatten
Salt
Peppar
Citron
Koka upp någon deciliter vatten med smör och stjärnanis. Skala och dela morötterna i jämnstora bitar och lägg ner i kastrullen och låt puttra under lock i 25 minuter. Håll koll så det inte kokar torrt på 3/6. Håll på lite vatten om det torkar ut. Efter 25 minuter lyft av locket och låt det reducera ner till nästan ingen vätska alls.
Gör puré av det. Jag har tagit med mig puréaren till landet nu så det gick på ett kick. Stavmixer, sil eller stompa funkar det med.

