APRIL - BROCCOLI
Först ut på bloggen blir klassikern Broccoli eller Sparriskål som det också heter. Då vi för tillfället behöver äta nyttigt och järnrikt här hemma så passar den finfint.

PRO's & CONS - Broccoli
+
Näringsrik (Se näringsvärde i slutet av inlägget)
Ganska billig
En färgklick på tallriken
Rolig i munnen
-
Kan lukta prutt under tillagning
Man kan själv bli lite pruttig
Vi ska nog råda bot på de negativa bitarna eller i varje fall försöka annars så får vi bara leva med det för den goda (grön)sakens skull.
Nu ser jag fram emot en månad med Broccoli i alla dess former. Helstekt, rå, puréad, som soppa, grillad, slungad och både som huvudrättsinnehavare eller som en riktigt bra sidekick på tallriken.
Vad har den för vänner och fiender? Gurkmeja, vitlök, nötter och fisk?
Dessutom har jag pillat på Sparrisbroccoli vid flertalet tillfällen nere på hemköp senaste månaden och så har jag läst om broccoligroddar så det finns att göra. Hoppas jag hinner med allt.
Näringsvärde på 100 gram broccoli
29 Kcal
Vatten 89,1 g
Fett 0,3 g
Kolhydrat 3,1 g
Protein 3,5 g
Kostfiber 3,1 g
Järn 0,66 mg
/Göran