Broccoli - Summering

Nu har den första månaden gått och det är dags att summera tiden och råvaran. Det har blivit en hel del broccoli och mot slutet var det emellanåt lite knepigt att både hitta på något kul samt laga något vi var sugna på här hemma men det gick. Men jag ska erkänna att bytet av råvara ska bli väldigt upplyftande men jag har också en broccoli kvar i kylen samt 2 stockar så de lär ju åka in på rostning ganska så snart.
Som råvara tycker jag verkligen att Broccolin är fantastisk. Både nyttig, jättegod och lätt att tillaga. Att hitta och jobba med smakkompisarna har också varit jättekul. Tyvärr har jag inte hunnit testa klassikern från tidiga ungdomsår då jag alltid öste spiskummin på broccoli i stekpanna. Men det kommer tid till det också.
Sardell, nötter och salta nästan nötiga hårdostar tycker jag har varit de mest lyckade kompositionerna och om jag ska välja några favoriter från recepten så är det nog Puréen, Ugnsrostade och Pizzan som slagit högst. Men det är egentligen bara soppan som inte kom upp tillräckligt i höjd. Och där var nog problemet mitt val av ost. Saint Agur är ju väldigt stark och salt.
Tack för den här månaden och strax kommer Maj månads råvara dyka upp. Måste bara läsa på lite först.
God kväll/
Göran