månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Broccoliskott

Publicerad 2015-05-01 16:52:20 i Allmänt,


Jag är fullt medveten om att det är dags att summera April & Broccoli och även presentera Maj månads råvara men håll ut. Det är bara några sista grejer jag vill få med innan vi avslutar kapitlet Broccoli. För exakt en vecka sedan testade jag att lägga några broccolifrön i blöt. Jag har läst att det ska vara extremt nyttigt, extremt bra mot cancer och så klart jättegott. Jag köpte en påse fröer för att testa. Innan jag ick till jobbet hällde jag fröerna i en burk med vatten fför att kicka igång gro(ningen?). På kvällen innan läggdags sköljde jag dem och la dom i samma burk på lite blött hushållspapper.
Efter en vecka så är ju skotten ganska ståtliga men det är inte så värst mycket att äta ännu. Vad jag läst på nätet så ska det ta mellan 4-7 dagar men jag tror de kan få växa till sig lite till. Annars är det ju typ en tugga. Och om man slår ut det näringsvärdet på en halv broccoli så kanske det ändå ganska lika. Eller vad vet jag? Får återkomma när jag vet hur bra det smakar.
 
/G
 
 


 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela