månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Håll sparrisen fräsch

Publicerad 2015-05-20 19:30:51 i Allmänt, sparris,


Idag gick jag lycklig hem med ett par buketter sparris. Väl hemma så var suget efter bortalagad mat för stort så sparrisen får vila någon dag eller två. Men jag fick ett tips om att hantera den som tulpaner istället för att låta den mjukna och mörkna i grönsakslådan i kylen. Skär bort den torra bottendelen och sätt dom i ett glas eller en vas med lite vatten och in i kylen med dom. Då ska de hålla jättebra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela