Rödspätta med primörer, rödbeta, kapris & brynt smör

Brynt smör alltså. Det kan ju vara något av det godaste som finns faktiskt. Alltså så där gott som det blir om man tar det långsamt och det blir som knäck men fortfarande salt och matigt. Perfekt med lite fisk, lite ångade primörer och lite picklat. Rödspätta är ju så lätt lagad och passar med remoulad eller så tar man och värmer på lite Pickles i pannan så blir det som en variant på remoulad. Den här tillägnar jag Uffe då det var han som fick mig att laga min första spätta på hans födelsedag för ett par år sedan.

30-50 gr smör
200-300 gr rödspättafilé
Vetemjöl
Salt
Peppar
250 gr sparris
3 morötter
4 knipplökar
2-3 msk kapris
4 inlagda rödbetor
1 citron
Börja med att bryna smöret i en kastrull. Sätt plattan på 2/6 och låter smöret sakta smälta och sedan bubbla på. När det börjar mörkna lite så sänk till 1/6. Låt det gå och rör emellanåt.
Skala och förbered morötterna i stavar i jämn storlek. Sparrisen vet vi hur man bryter av nuförtiden så det är bara att göra samt skölja. Putsa lökarna och dela på mitten om du ska ånga. Nu är det bara att sätta igång ångningen. Om du undrar hur så kan du läsa på länken: http://manadensravara.blogg.se/2015/april/angad-broccoli-med-jordnotssas-2.html
Ställ undan ånginsatsen efter ca 5-7 minuter på kokande vatten och ställ dit en stekpanna och höj värmen till 5/6.
Hacka rödbetorna så de matchar kaprisen i storlek och även lite stjälk från knipplöken.
Halvera citronen och lägg med köttsidan neråt i pannan.
Fiskfiléerna ska bara vändas i mjöl, salt och peppar och stekas i smör på 5/6 på spisen. Det går snabbt i pannan så här är det bra att inte ha en massa annat att göra. Ta ur fisken och lägg åt sidan.
Häll ner hacket i pannan och kläm på citronerna så saften och köttet blandas med hacket och rör runt någon minut.

Servera på ett fat med alla delar och sen kan man antingen hälla brynta smöret över hela köret eller i en liten skål bredvid. Godast är nog över det hela då man inte snålar eller fegar.
Tack och gonatt!
G