månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Hasselbacksbetor (betaversion)

Publicerad 2015-10-05 12:11:42 i Allmänt, rödbeta,



I lördags fick jag för mig att testa att göra hasselbacksvariant på rödbeta då det ändå var hasselbackspotatis i görningen där hemma. Jag gjorde på precis samma sätt alltså skalade, skivade tunt mot skaftet på en slickepott och skickade in i 225-gradiga ugnen på ett ugnsäkert fat med lite olja, smör, salt, peppar. Efter en halvtimme öste jag med lite fett från fatet och rev över lite pecorino och så avsluta i ugnen i 15 minuter till.

Som titeln avslöjar så var det kanske inte helt fulländat då de var ganska råa fortfarande så de måste gå längre alternativt att man förkokar dom lite. Vi får se hur det går. Uppföljning kommer eller så har ni kanske en idé eller ett tips. Skriv gärna till mig i så fall.

/G

Kommentarer

Postat av: Citroncest - matblogg från Italien

Publicerad 2015-10-05 13:50:42

Vilket roligt koncept med en råvara i månaden! Jag tänker sno din rödbetshasselbadksidé. Har några redan kokta rödbetor som ligger och väntar i kylen! :)

Svar: Då får du mer än gärna meddela hur det gick.
Göran Lagerberg

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela