Rödbetsbiffar med pecerinokräm, rödbetssås & bacon

Rödbetsbiffar som smakar mycket av både bönor och ost. Det är en del komponenter här men de kompletterar varandra på ett bra sätt men självklart kan man skippa bacon om man kör köttfritt och biffarna kan lätt ta huvudrollen med lite sallad bredvid.
Ingredienser rödbetsbiffar för 2 personer (4 biffar)

3 rödbetor (250 gr kanske)
1 paket svarta bönor (ca 230 gr avrunna)
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära
2 stora bitar soltorkad tomat
1 dl finriven pecorino
1 tsk Sherryvinäger
1 msk olja
Häll av och mixa bönorna. Skala och riv rödbetorna på den fina sidan på ett rivjärn. Salta rödbetköttet i en skål och låt stå och dra. Finhacka vitlök, ingefära och tomat och blanda med bönpastan.
Krama ur rödbetorna och lägg rödbetsköttet i bönblandningen oxh sila av rödbetsjuicen i en kastrull. Det blir sås strax. Riv ner osten i röran och tillsätt sherryvinäger och olja. Nu är smeten klar. När det är dags så gör 4 burgare och stek på låg värme på vardera sida i ca 4-5 minuter.
Ingredienser Pecorinokräm för 2 personer
1 dl creme fraiche
Omåttligt med pecorino
1/4 Vitlöksklyfta
Några droppar Sherryvinäger
Salt
Riv ner pecorino så att du skäms i creme fraiche och finhacka vitlöken och tillsätt. Smaka av med salt, vinägern och eventuellt lite mer ost. Vispa ordentligt och ställ kallt.
Ingredienser Rödbetssås för 2 personer
Rödbetssaft (någon deciliter)
2 msk Sherry eller balsamvinäger
1/2 dl rödvin
Ev. Ostkant och späck från bacon
1 tsk Maizena
Koka ner alltsammans i en kastrull på låg värme. Smaka av med salt, vinäger och eventuellt lite socker. Plocka ur kanter och bitar innan du reder av med maizena. Klart!
Stek bacon om du vill annars är det dags att servera.

Smaklig måltid. Det här är lätt och det kan ni inte gå bet(a) på.
God kväll/
G