Rödbetschips

Testade att göra rödbetschips trots att jag nog aldrig gillat det de fåtal gånger jag prövat. Tycker alltid de är lite för beska och mest smakar sött. Inte alls vad chips ska smaka enligt mig. Och sen så är det ju viktigt att de smakar mer än bara salt. Har aldrig varit något fan av vickningschips eller andra lättsaltade varianter. Hur som helst så är det jätteenkelt om man har en mandolin och med lite citron och vitlökspulver, salt och peppar blir det riktigt gott.

1 rödbeta
Lite olja (sesam är gott)
Salt
Citroncest
Peppar
Vitlökspulver

Sätt ugnen på 150 grader. Skrubba en rödbeta och skiva den millimetertunt. Spraya, pensla eller gnugga ett smörpapper på en plåt med olja och lägg ut rödbetsskivorna. De ska inte ligga på varandra utan nu blir det att jobba i mönster därav lite inspiration ovan. Pensla eller gnugga olja på ovansidan och salta och riv lite citroncest över. In i ugnen i ca 30 minuter och inte 40 som jag testade första omgången. De ska alltså inte bli svarta utan fortfarande ha lite fukt kvar. När de ser ut som på första bilden så ta ut dom, krydda och servera gärna med dipp. Det blir ju godare då. Det vet ju alla.
Så här ska dom alltså inte se ut, sjukt snygga men skitäckliga.
