månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Pedros Pebre

Publicerad 2016-01-18 09:45:08 i Allmänt,



Det måste vara nästan femton år sedan jag hörde talas om Pedros Pebre första gången. Ett mytomspunnet recept må jag säga. De försökte återskapa det i det klassiska matprogrammet Superklasse och när jag senare lyckades bli bjuden på denna mytomspunna röra av Pedro själv på min egen bakgård var jag oerhört exalterad. Vid de flertal tillfällen jag försökt få Pedro att lämna över det så har han bara skrattat och sagt att jag snart kan köpa den var som helst. Så där 10 år senare står burken till slut framför mig här på kontoret. Det måste bli choripan i veckan. Kanske redan ikväll. Lyckan är här. Pebre och Pebre dag för dag. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela