månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Picklad pumpa med sichuan

Publicerad 2016-01-06 19:50:00 i Allmänt, picklat, pumpa,



Nu har ättikan åkt fram igen. Hade en bit pumpa kvar och behövde något nytt inlagt i skafferiet. Här är en repris från blogginlägget i våras fast nu med pumpa, rödlök och sichuanpeppar. Inga konstigheter utan bara klarheter. Små sötsura kuber pumpa som kommer funka suveränt till omeletten senare ikväll. 
 
Länk till inläggningen i våras:
http://manadensravara.blogg.se/2015/april/inlagd-broccoli-och-andra-kylskapsfynd.html
 

Ingredienser till en rejäl burk (1 liter kanske)
 
400 gr finfördelad pumpa
1 rödlök
1 tsk sichuanpeppar
1 dl ättika
1,5 dl socker
3 dl vatten
 
 
Skär små kuber av pumpan och klyftor av löken. 
 

Koka upp lagen, i med pumpa och lök och koka någon minut beroende på bitarnas storlek. Häll på burk och låt svalna. 
 

Det var det hela och det här kan serveras till det mesta. Här blev det med omelett, kycklingröra och lite sallad. Ni kommer nog få se att det dyker upp på både det ena och andra stället framöver. Kanske till tacosen på fredag. 
 
/G
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela