Spagettipumpa, svamp, vitlök, nötter & salvia

Det var med stor spänning jag gav mig på spagettipumpan. När jag köpte den hos grönsakshandlaren häromdagen så frågade jag hur man bäst tillagade den efter att ha valt mellan ett par olika intressanta sorter. Gå in på internet och google och skriv spagettipumpa och recept så kommer du få en massa bra sätt. Smått snopet gjorde jag som han sa och det fanns det så klart. Kanske inte en jättemassa olika men en del. Men det roligaste är ju att den mest används som erättning till spagetti då den blir trådig när den tillagas. Så det gjorde jag och jag skulle nog säga att den påminner mer om surkål och rårivna rödbetor i konsistens än spagetti men gott absolut. Smakar lite som en fruktig zucchini på något sätt.

Ingredienser till spagettipumpa med svamp, vitlök och nötter, 2 portioner
1/2 Spagettipumpa
Olja
Olja
200 - 300 gr champinjoner
1 gul lök
1 skvätt torr Sherry
Hackade nötter
En rejäl klick smör
2 vitlöksklyftor
Vatten
Salt
Peppar
Grovt strimlad salvia
Parmesan
Spagettipumpan är enkel att tillreda. Dela på mitten, rensa och pensla med olja på en plåt som får gå i ugnen i 30-45 minuter på 200 grader beroende på storlek. Ta ut och testa att dra en gaffel i köttet för att se om det trådar sig. Om inte kör ett tag till. Vänta tills den svalnat lite och rispa på.

Stek champinjoner i olja och salt på låg värme tills de släppt vätska och börjar ta färg. I med skivad lök och stek med tills den börjar få fin färg. Tillsätt sherry och låt koka in i svamp o lök.

Rosta nötterna lite snabbt och i med smör, vitlök. När allt fått färg så tillsätter 1/2 dl vatten och rör ner pumpan. Avsluta med vinäger, salt, peppar och salvia i pannan och lägg upp fint. Kanske har du plockat bort lite för att toppa med. Proffsigt! Riv parmesan över kalaset.
