månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Carbonara med kantareller

Publicerad 2015-08-10 17:16:00 i Allmänt,



Jag kan tydligen inte hålla mig härifrån. Bestämt mig för att under väntans tider slänga upp snabba enkla recept om och när jag hinner. Just nu är skafferiet fyllt med kantareller och det här lilla genidraget dök upp i mitt huvud. Alltså carbonaratäbket funkar på så mycket mer än fläsk. Just här med både bacon och kantareller. 
 


Ingredienser till 2 personer
 
1 paket bacon
1 gul lök
2-3 sardeller
Kantareller
1/2 dl grädde
2 ägg
Parmesanost
150-200 gr pasta
Gröna ärtor
Salt
Peppar
Sherryvinäger
Tryffelolja
Citron
 
Sätt på pastavattnet. Finfördela bacon, lök och stek i lite olja med sardell i en panna på låg värme. När baconen börjar få färg fördela ner kantarellerna i valfri storlek. Rör ihop grädde, ägg, peppar, sherryvinäger och en skvätt tryffelolja i en bunke. Riv ner så mycket parmesan du vågar. 
 
Koka pastan och när du har någon minut kvar släng ner ärtorna. När du sedan silat av pasta och ärtor rör du snabbt ner äggblandningen i kastrullen och låter pastan värma såsen. Rör ner bacon & svampsteket och smaka av. Kanske salt? kanske peppar? Kanske lite citron? 
 
Gott är det! Och enkelt!
 
/G
 


 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela