Rödbetschips del 2 (kantarellrisotto)

Gjorde några upptäckter. Delvis så testade jag att göra chips på polkabetor. De blev sjukt snygga men många brända igen och jag har upptäckt att min ugn är absolut inte att lita på. Låg och jämn värme är väldigt bra för de där.
När det gäller kryddningen så är ju syra väldigt bra för att ta bort den lite beska eftersmaken. Så efter nåtra olika försök så är en hit att spraya lite vinäger över dom innan och efter tiden i ugnen. Salt, vitlökspulver, citron och vinäger är det bästa just nu.

Fick höra att "kocken" använde rödbetschips till risotto och jag hade ju kantareller i skafferiet efter helgen så jag härmades. Det var en höjdare med de sötsura krispiga chipsen till den salta krämiga risotton. Om ni vill veta hur jag gjorde kantarellrisotton så finns det gott om bra recept på det på nätet eller så får ni be om det så kommer det upp så småningom.
/G