Gnocchi på pumpa med fläsk och äpple

Ja men hej vad gott det kan vara emellanåt. Det här är två olika recept som är en perfelt kombo. Ska erkänna att mina gnocchis var på väg att bli fantastiskt bra men då jag inte reducerat ner purén så behövde den för mycket mjöl. Smaken av pumpan, parmesanen och det rökta saltet försvann men det var fortfarande helt ok. Men synd. Rilletten eller fläskröran är så enkel om man har tryckkokare men även om man inte har det. Tar bara några timmar till. Värt det hur som helst så go jerry go!

Ingredienser gnocchi på pumpa ca 4portioner
Ca 500 gr butternut scotch pumpa (1/2 pumpa typ)
Olivolja
En äggula
Parmesan
Salt
Peppar
Vinäger
Mjöl efter behov
Rosta en halv butternut pumpa med lite olja i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Låt svalna och skrapa ur. Passera på ett behändigt sätt och om den verkar vattnig låt puttra på spisen med lite olja i under några minuter. Smaka av till en smarrig puré. Tillsätt äggula och mjöl och kör ihop till en lättarbetad deg. Rulla ut och dela i små bitar och tryck till med gaffel och lägg på mjölat fat/bricka. Om du vill göra perfekt kolla på youtubefilm eller gudfadern 3 tror jag det är. Nä kolla youtubefinns gott om videokurser så att säga.
Koka upp en stor kastrull vatten och koka i omgångar. När de flyter upp är de klara. Stek sedan alltsammans i lite smör med salvia och halva tomater.


Ragu på fläsk o äpple 5-6 portioner
Ca 800 gr fläskkarré
1/2 liter färsk äppeljuice
1/2 liter buljong
1 gul lök
4 vitllöksklyftor
20 svarta saltade oliver (urkärna själv)
Timjan
Salvia
Rökt salt
Champinjoner
Citronskal av en citron
Koka upp vätskor med lök och kryddor, oliver och citronskal. Stek karrén i mindre bitar med saltet och släng ner i buljongen. Häll i en skvätt vatten i pannan för att få med stekspadet när köttet är klart koka under lock i någon timme i tryckkokare eller massa i en vanlig kastrull.
Plocka ur citronskalet och rör runt ordentligt ikastrullen så köttet delar sig och smaka av med salt, peppar, vinäger och citron.
Jag behövde aldrig smaka av vilket har med de där äverjävliga svarta oliverna jag köpte på coop senast. Sevan är det som importerar. Sjukt salta, fylliga och fullständiga. Bra skafferivara alltså.
Smaklig måltid! Det hade vi.
