Nudelsoppa med svamp, sidfläsk & ägg

Det här är ju en ramen men jag vågar inte utge mig för att veta vad jag gör med något så trendigt. Plöjde en säsong av "in the mind of a chef" och det enda kocken åt var ramen och jag blev sjukt sugen trots allt surplande och frossande. Egentligen är väl den stora konsten att göra de olika buljongerna, en färsk väldigt säregen nudel och stora jättevarma portioner men va fan klart man ska testa. Jag gjorde min egna vardagsvariant och jag gillade det som satan. Men vad kan gå fel med pasta/nudlar, löskokt ägg, stekt svamp och rökt sidfläsk. Det är ju en lyxpasta carbonara i soppform.

Ingredienser nudelsoppa 2 personer
1 liter buljong (hemgjord ett plus men annars någon man gillar)
2 block äggnudlar
Soja
Vinäger
Chili
Smör
Trattkantareller (torkade som förvälls i ljummet vatten)
Två ägg
Ett par bitar Rökt sidfläsk
1 morot
Koka upp och ihop buljongen. Jag hade kvar en del av söndagssoppan som jag lät koka någon halvtimme under lock innan jag silade av allt och fyllde på med lite vatten och smaka av med soja, vinäger och japansk chilimix. Går bra med vilken chili man vill. Låt sjuda under lock tills alla andra delar är redo.
Koka två löskokta ägg. Dvs koka upp äggen i en kastrull med kallt vatten och när det börjar sjuda så tar du tid mellan 2-3 minuter beroende på hur lös gula du vill ha. Jag valde 2:30 och då var gulan fortfarande rinnig. När det kokat klart så spolar du äggen i kallt vatten och låter dom ligga i det tills de svalnat lagom till skalning. Under tiden kan du skiva morot tunt i valfri storlek och fixa fläsk och svamp.
Stek sidfläsket i en panna någon minut eller två per sida och låt sedan torka på en bit hushållspapper. Släng i en klick smör i pannan och häll av svampspad från trattkantarellerna i buljongen och sedan svamparna i pannan med fettet. Låt svampen stekas på ganska hög värme då den gärna får bli lite knaprig och nötig i smaken. Den kan knäppa en del vilket bara är ett tecken på gott. Smaka slutligen av med lite salt, peppar och vinäger.
När alla delar börjar bli klara så höjer du värmen på buljongen och kokar sedan nudlarna i den enligt anvisningarna. Det här säger säkert vissa att det är galet men så mycket stärkelse släpper de inte så jag väljer en kastrull mindre och eventuellt lite tjockare buljong.
Skala försiktigt ägget och lägg sedan upp soppan och nudlar i botten och sedan alla andra ingredienser på det. Jag ber om ursäkt för att det inte ser perfekt ut men det är första gången och det smakade mycket mycket bra. Äts nog väldigt gärna i en djupare skål som håller buljong och nudlar varma längre samt med pinnar.

Snart blir det mer svamp och då mycket mer svampfokus. Lovar!
/G