månadensråvara.blogg.se

Köket är den plats där jag känner mig tryggast och lugnast. På den här bloggen tänker jag utmana mig själv och lämna den tryggheten genom att varje månad ta en råvara som känns aktuell eller bara för mig orörd och utveckla på olika sätt. Genom att testlaga, läsa, dissikera och sedan dokumentera hoppas jag kunna inspirera mig själv och andra. Jag ska svälja stoltheten och maten och även våga berätta om spottanden vid misslyckanden.

Pumpapuré

Publicerad 2016-01-05 17:00:00 i Allmänt, pumpa, puré,



Suveränt god puré som passar fint till både grönsaker, kött och fågel. Kryddad med cashew, vitlök och salvia så inte så jättesvårt att kombinera. Sötman är fin till det mesta och då det är creme fraiche i så blir den inte alltför söt. Det här borde göras oftare. 
 
 
Ingredienser 4 portioner pumpakräm
 
500 gr pumpa i bitar
3-4 vitlöksklyftor
1 tsk salvia (torkad)
Salt
Peppar
Olja 
Sherryvinäger
2 msk cashew
1 dl creme fraiche
Saltrostade pumpafrön
 
Rosta allt i ugnen förutom creme fraiche i ca 40 minuter på 150-160 grader. Kolla så pumpan är mjuk bara. 
 
 
Mixa ihop fint med creme fraiche och smaka av med salt, peppar och ev vinäger och servera med rostade, salta pumpafrön på. Till exempel med en ugnsrostad kyckling. 

 
/G


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Göran Lagerberg

Matglad gubbe

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela